2 gode naboer, saltstøtter og klokker som går feil vei

Grei beskrivelse av Bundefjordens onsdagsregatta 25 mai. Vi seiler godt og blir lagt merke til for det. Vi har nå bedre båtfart etter å ha vært på land. Ting begynner å sette seg, men med det skjer det ofte også at skipper tøyer grensen litt lenger istedenfor å være på den sikre siden. Derav overskriften 2 gode naboer, saltstøtter og klokker som går feil vei.  2 minutter ekstra på lens ved merke for å ta ned spinnaker gir samme distansen tilbake. Det blir 4 minutter tapt tid. Da vinner vi ingenting som helst selv om vi ligger helt i teten ved første spinnakerrunding. Når båtfarten er god, starten går glimrende, slagene sitter, spinnakertrimmen går så det suser, og alle ser ut som gamle erfarne seilere, ja da er det lett å glemme at mange ombord er uerfarne og trenger stadige gjennomganger av hva som skal skje, hvorfor og hvordan.  Her må vi bli flinkere til å følge opp og gå gjennom prosedyrer på forhånd. Hver og en må også lese gjennom situasjonsbeskrivelsene og pugge de så det sitter.  Posisjonskartet for hele båten skal alle kunne utenatt.

Nå er det Skagen Race som gjelder. Seilskift håper jeg å få trent på på vei til Horten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s