Godt seilt på Ulabrand

Veldig bra innsats av mannskap på Ulabrandseilasen i helgen.  5 plass på lørdag i moderat vind og 5 plass på søndag i hard vind viser hvor vi står for tiden. Båten går godt på kryss, men vi taper på lens. Ca 3 minutter og 50 sekunder fra seier på lørdag  og big time trøbbel med skifte fra asymmetrisk til symetrisk spinnaker forteller oss at vi ikke uendelig langt unna å kunne nå helt til tops. Men først skal vi nå legge hodene i bløt for å finne ut hvordan vi skal få båten til å gå i unnavind.

1,2 ton med utstyr kunne kanskje vært hevet i land ?  Vann, diesel, ankere, kjettinger og alt mulig annet rart har jo såklart sin vekt. Og når båten skal veie 5,9 ton og vekten viser 7,1 er det klart det er noe å hente der.

Videoen fra Ulabrandseilasen viser oss med orange Gennaker, hvor vi broacher. Skjøtet rister løs fra genakkeren, og eneste måte å få inn seilet på er å berge via tackline. Dette tok litt tid og vi taper også her selvsagt mye. Nye sjakler skal bestilles.

6 kommentarer om “Godt seilt på Ulabrand

 1. svenolav

  Kjempekult at noen hadde fått fanget våre anstrengelser på film 🙂 Dog vil jeg si at filmingen ikke helt tilkjennega den fulle og hele sannhet med den action vi hadde i båten der og da. Det var Action-Jackson for alle penga.

  1. superbooper

   Hvis du ser nøye på videoen, er det Luringen Tommy Bergmann som er foran oss. Og tror han mener at han seiler med Barrack akkurat da.

  2. svenolav

   Dessuten, rotet det til og rotet det til Fru Blom. Det var en skikkelig broach var det, og vi kom da iallefall bra gjennom den. Det var neimen ikke dårlig bare det, for det blåste som f…

  3. Luringen har to spinnakere, en svart og en hvit. Den svarte het i gamle dager negern, men det er ikke politisk korrekt lenger, så nå er det Barack. McCain er naturligvis det hvite alternativet. Navnene ble valgt under den siste persidentkampanjen i USA, da spinnakerne ble kjøpt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s