It ain’t over till the fat lady sings

Da har vi resatt tankegang og begynt opplæring på nytt. Forskjellen nå er at hver og enkelt er foredragsholder og skal lære de andre ombord om sin posisjon. Første 2 mannskaper har allerede hatt sin tørn, og det hagler med kommentarer, innspill og forbedringsforslag fra et meget engasjert mannskap. Bare det at alle nå responderer og har sine egne velgjennomtenkte tilbakemeldinger viser at vi har et mannskap med stort potensiale. MYE høyere enn det den enkelte kanskje tror selv.  Bare det at foredragholderen lager en prøve i etterkant som alle skal svare på en uke etter opplæringen gjør at fokuset og gleden ved opplæringen blir maksimal. Her overlates ingen ting  til tilfeldighetene.

Neste helg 21 og 22 september skal vi bryne oss på eliten i Norsk seilsport i ORC NM i Tønsberg. Og vi har bestemt oss. Her skal vi gi gass.  Vi er garantert gode nok til virkelig å sparke fra oss her. Men vi får INGENTING gratis i dette feltet. her må vi fighte for hvert sekund og hver plassering. Det venter 6 beinharde seilaser på 2 dager og vi må ha gode starter, god taktikk, god båtfart, ekstremt god boathandling og et våkent mannskap. Da får vi det til.

Vi har ikke uflaks hvis vi gjør det dårlig, da er vi rett og slett ikke gode nok. Akkurat som flaks, det tror vi heller ikke på, for da er vi nemlig akkurat så gode som det resultatet viser.

Se på denne startlisten så skjønner dere  at dette blir skikkelig tøft.

For ikke igjen å gå i «færderfella» som vi gjorde under årets færder hvor vi helt unødvendig gir fra oss enn pallplass har jeg funnet frem et uttrykk som vi har praktisert ved flere anledninger.

It ain’t over till the fat lady sings 

Det betyr at man ikke skal tro at du kjenner utfallet av en hendelse som fortsatt pågår. Nærmere bestemt er uttrykket som brukes når en situasjon ser ut til å være å nærme seg sin avslutning. Det advarer mot å anta at den nåværende tilstand av en hendelse er irreversibel og tydelig bestemmer hvor, når eller hvordan hendelsen vil ende. Uttrykket er mest brukt i forbindelse med organiserte konkurranser, spesielt  innen idrett.

En kommentar om “It ain’t over till the fat lady sings

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s