Bedre og bedre i Bundefjorden

Vi klatrer på resultatlistene i bundefjorden. I går, onsdag 30 september ble vi nr 6, under 3 minutter fra seier og under ett minutt fra 2 plass. Det begynner å ligne noe. Men vi sliter fremdeles med småfeil i boathandlingen og de 3 minuttene fra seieren la vi igjen ved første runding da spinnakeren skulle opp. Kludring på fordekk og timeglass på spinnakeren gjorde at vi seilte halve legget med betydelig redusert fart. Vi ble på dette strekket innhentet av båter som lå langt bak, og grundig fraseilt av de som rundet 20 meter før oss. Når spinnakeren først kom opp gjorde vi god fart, og ved neste runding byttet vi fra spinnaker til gennaker i jibben og klarte på sett og vis å hente inn noe av det tapte på vei mot siste merke og inn i mål. Vi har fremdeles mye å hente på ren boathandling, før vi trenger å bekymre oss nevneverdig om boatspeed og taktikk.
Men trening gjør mester, og det er svært hyggelig å se at vi leverer bedre og bedre resultater for hver onsdag, selv med de feilene vi gjør.
Det er aldri flaut å bli slått av Extreme og Brodinas, men det er alltid moro å slå vi fantastiske seilere som f.eks iBÅT, Ille Morro og Zikk Zakk.

En kommentar om “Bedre og bedre i Bundefjorden

  1. Sven-Olav

    Etter denne noe mislykkede spinnakerheisingen er jeg iallefall den stolte innehaver av fast plass i mannskapet som «ikke spinnaker-pakker», og det er da på en måte noe det også.

    Synes forøvrig det er meget inspirerende at vi til tross for fortsatte nybegynnerfeil klarer oss så bra mot topp-seilerne, for vi har i motsetning til dem utrolig mye å gå på med «the basics», dvs. boat handling for vi kan toppe det hele med høyere fart og utmerket taktikk. 1-2 sesonger til med godt oppmøte blant alle de faste kommer til å gjøre underverker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s