8 sekunder skiller 5 og 9 plass !

8 sekunder var alt vi manglet for å sikre oss 5 plassen. Al Capone tok oss med et par sekunder og Sparkling Girl tok oss med 8 sekunder. Det resulterte i at vi raste hele 4 plasser ned på sammenlagtlisten på årets Ulabrand seilas.

Vi hadde en kjempestart på lørdagens seilas og fra siste start var vi første enskrogsbåt rundt første merke på søndre steilesand. Fantastisk å runde først med Al Capone og Destin (Landmark 43) hakk i hæl. Vi klarte ikke å holde nok fart i båten med spinnaker i den nokså beskjedne vinden. årsaken fant vi først når spinnakeren skulle ned, og det var at vi hadde slepet toppen av genoaen i sjøen. Det gjorde at vi måtte slippe Snevit forbi oss og han vant lørdagens seilas.

Søndag holdt vi Snevit bak oss, men vi var altså 8 sekunder (før korrigering på LYS) for sent ute til å ta 5 plasssen sammenlagt etter poengscore for begge dager.

Vi begynner i hvertfall å få fart i båten, men innser at vi må være ytterst forsiktige med å seile med for lite seil. Søndagen kunne vi med fordel ha seilt med en Genoa 1, men på grunn av underbemanning valgte vi det sikre fremfor det usikre.

Resultater for Klasse Stor LYS – veldig jevnt på søndagen!

Komplette resultater hos kns.no

Vi seiler godt med spinnaker i god vind. Her er vi på vei forbi Snehvit og Half Evil på søndagen. (Bilder kan kjøpes rimelig hos sailsport.no)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s