Hvordan blir 20 sekunder til ett minutt ?

Vi tapte ca 20 sekunder på en manøver før Dyna fyr, og det har vi ikke råd til hvis vi skal hevde oss i vår klasse. Klassen er beinhard, og jeg hadde ikke skammet meg over å ligge bak noen av våre konkurrenter. Derfor er jeg tålelig fornøyde med vår 23 plass. Jeg vet at det bare skiller 21 minutter opp til toppen av pallen, og det kan vi utmerket klare med å trene mer. Etter 6 regattaer i Bundefjorden sammen, håndterer vi båten veldig bra. Vi har vel kanskje like mange regattaer i Bundefjorden sammen, som mange av konkurrentene vår har sesonger. Derfor all skryt til mannskapet for råbra innsats.  Så til spørsmålet hvordan 20 sekunder blir til ett minutt ? Jo ganske enkelt taper vi 20 sekunder i 9 knops fart, vil det bli 40 sekunder når farten halveres i vindstilla inn mot mål, og konkurrenetene allerede er i mål. I tillegg får vi straff på 1,29 for disse 40 sekundene, og da har de 20 sekundene vi mistet i starten blitt 1 minutt. Mange nok av disse småfeilene (mange var mye større enn 20 sekunder) gjør at vi taper uhorvelig mye på slutt seiltid, når forholdene blir slik de ble mot mål. Det er bare å ta frem kalkulatoren så finner dere selv ut hvor lite som skal til. Så da er vel kanskje også alle enige om at 20 sekunder i starten er mye, selv om (som det ble sagt ombord) det er langt igjen. Det er helt korrekt at det er langt igjen, og  enda lengre blir det på grunn av de 20 sekundene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s