Pølsebane

 

I morgen onsdag er det pølsebane i bundefjorden.

 

se vedlagte tegning på hvordan det foregår.

pølsebane

De flytter startlinje i forhold til vindretning og plasserer toppmerke rett opp mot vinden fra startlinjen. Denne passeres om babord, slik at spinnaker settes direkte ved toppmerke på babord side. Vi forsøker derfor å ha styrbord hals mot merke, for å sette spinnaker raskere. Deretter seiler vi forbi start/mållinje om babord og foretar en jibb mot bunnmerke. Vi har da babord hals mot bunnmerke, og ved babord runding må vi derfor berge spinnakeren i lo, slik at den er klar for ny heising ved toppmerke igjen. Deretter tilbake til bunnmerke og så i mål. Noen ganger direkte i mål, men dette vil fremkommer på skippermøte.

 

Har vi babord hals mot toppmerke har vi vikeplikt samt at vi vil bruke lengre tid på å heise spinnaker. I værste fall hvis vi må foreta en babordkurs mot toppmerke setter vi spinnaker flying, og monterer spinnakerbom etterhvert. Vi forsøker derfor etter beste evne å ha styrbord hals mot toppmerke. Husk opp, bras, fyll, skjøt.

 

Har vi styrbord hals mot bunnmerke må vi ta ned spinnakerbommen før vi greier å gå opp på bidevinds kurs igjen. Dette vil ta tid, og er rent tap ganger 2, siden vi seiler feil vei og må da også seile samme distansen tilbake. I værste fall hvis vi har styrbord hals mot bunnmerke, tar vi ned spinnakerbommen i god tid og seiler spinnakeren flying, slik at vi jibber oss rundt bunnmerke og tar ned i samme operasjon i lo. Vi søker derfor etter beste evne å ha babord hals mot bunnmerke.

 

Håper vi får 2 eller 3 slike starter på onsdag. I Moss på lørdag og søndag vil vi sikkert få 3 hver dag, 6 tilsammen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s