Max uflaks, eller bare rett og slett dårlig ?

I går hadde vi max uflaks, liker vi å tro. Vi startet ok og seilte bedre og bedre opp mot toppmerke t i enden av Bundefjorden. Å runde som båt nr 3 , og faktisk lede på korrigert tid må vi si er bra. Men å tape hele 38 minutter til Brodinas på under en nautisk mil forteller om grådig uflaks ved veivalget inn mot forkortet målgang ved Origo. Vi trodde fjorden ville fylle seg først mot øst og valgte derfor en østlig rute. Problemet var imidlertid at det var en liten antydning til vind mot vest hele veien, og Brodinas med andre  kom derfor i mål lenge før oss som valgte å gå på andre siden. Vinden fylte riktignok opp fjorden fra øst først, men problemet var at da hadde jo de som gikk vest allerede kommet i mål. I tillegg passerte vi målgang i det brisen traff oss, og vi måtte bare konstatere at de som kom etter oss i mål fosset over mållinjen i over 5 knop, mens vi hadde brukt ca 10 minutter på de siste 20 meterene. Dermed tok også de som kom etter oss i mål en bedre plassering etter korrigering på LYS.

Ulfaks ? eller rett og slett dårlig ?

Nå er det slik at de beste som oftest velger rett, og dermed ikke kommer i kategorien uflaks.  Så konklusjonen må være at vi må bli bedre for å unngå uflaksen !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s