Pølsebane i Bundefjorden – ledelse sammenlagt

Etter storseilhavari under Moss Raymarine Race i helgen var vi sultne på pølsebane-revansj i Bundefjorden. Det ble noe bra og noe ikke fullt så bra. Vi prøvde med stort hell en ny måte å berge spinnaker i lo på – fordekk sender brasehjørnet rett ned i luka hvor Leif Martin for anledningen var «sewer bitch» under dekk og drar hele stasen ned alene. Da kommer skjøtehjørnet det nye brasehjørnet først opp når vi heiser igjen – vi fikk ingen «BH-er»/tvinn ved noen av heisingene: suksess! Mye action på fordekk idag, undertegnede klarte å dette nedi luka, heldigvis uten særlige men. Ellers var vi litt ufokuserte ved slag, jibb og spinnakertrimming, noe som gjorde at skipper endelig fikk brukt kjeften litt igjen – det satte han nok pris på. Vi andre får begrense løsemiddelinntaket til dager uten seiling. Litt terping med gennaker hjemover var nok på sin plass.

Det ble en 5. plass i storbåtklassen i dag, noe som innebærer at vi faktisk leder sammenlagt! Dette bør være en viktig motivasjonsfaktor for fullt fokus ut høstsesongen. Neste utfordring blir Hollænder’n til helgen – da går vi for pokal!

3 kommentarer om “Pølsebane i Bundefjorden – ledelse sammenlagt

  1. morten

    Brasen mener du. det er brasen som kommer først opp av luka, fordi det er skjøtet som går sist. Dermed kommer brasen først opp. Skjøte og bras skifter som kjent navn når vi bytter halser. Altså for å presisere: Skjøte og bras bytter navn under en jibb, men vi jibber jo ikke på kryss oppover mot toppmerke, vi slår. Altså har skjøtet byttet navn til bras idet vi har skiftet fra babord til styrbord hals.

  2. Andreas

    Ja selvsagt, det forhenværende skjøtehjørnet (som nå er brasehjørnet) kommer først opp. Riktig tenkt, men ikke skrevet 🙂

  3. Morten

    Ja ikke sant ? Det er derfor jeg av og til i kampens hete kaller alt for tackline. Jeg tenker rett, men det som kommer ut er bare tull, eller tackline om du vil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s