Foreløpig femteplass etter første seilas

Etter en regatta med tildels lite og varierende vind er vi godt fornøyd med å komme i mål som andre båt i klassen og fjerde totalt. Vindstilla midtfjords gjorde at flere båter gikk både øst og vest i fjorden i forsøk på å finne vind, med varierende resultat. Vi var tålmodige og satset på å gå korteste vei mot Ramtongrunnen. Etter hvert kom det sønnavind som vi var blant de første til å utnytte, men ved runding hadde Jokerman og et par andre fått et brukbart forsprang. Det gikk radig med superlett spinnaker i 11-12 knops vind oppover fjorden, og vi antok at båtene foran oss allerede var Vassholmen. Men disse hadde seilt inn i stilla lenger øst, og etter hvert fikk vi beskjed om avkortning ved Fyrsteilene. Da var det opp med genoa og prøve å utnytte den lille vinden som nå plutselig kom fra andre siden. Det dreide på ny, og vi var raskt oppe med superlett igjen. Godt jobbet av oss, og vi lå på et tidspunkt aller først av samtlige båter. Carbon Cave med Destin og Brodinas ikke langt bak fikk imidlertid vind litt lenger ut i fjorden, og tok «yttersvingen» på oss inn mot mål. Mot slutten bygget det seg opp mye vind sørfra som de minste båtene utnyttet godt, noe som ga dem meget gode plasseringer. Her er et bilde av mållinjen noen minutter etter oss:

20110925-092058.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s