Kanonåpnining av sesongen i Bundefjorden

4 plass overall av 40 båter i Bundefjorden må sies å være meget god sesongstart. Med Andreas som ny genoatrimmer og Leif Martin som ny fordekker gikk det nesten knirkefritt i går. Vi starter heldigvis med erfarne folk å år, og kan benytte tiden fremover på å konsentrere oss om å finpusse boathandling og samtidig legge mer vekt på seil og vekt trim.

Andreas trodde han kom til en passe laidback posisjon som genoatrimmer, men der tok han grundig feil. Her trengs både muskler,  hjerne og kondis. Leif Martin begynner å trives i Eira sitt selskap på fordekket, selv om han alltid foreslår 20 jibber i straff for hvilken som helst fuck-up.  Bjørn i luka er sikker som banken, og der gjøres det 0,- feil 🙂 Nesten ufattelig, det er så bra at vi ikke ofrer hans innsats en tanke. . Jobben blir gjort på eksakt riktig tidpunkt, slik at han dermed eliminerer enhver bekymring andre posisjoner måtte ha for å kunne utføre sin jobb. Eira på masten er erfaren på sin posisjon og meget god hjelpende hånd for vår nye fordekker. Greg har sett at folk begynner å bli erfarme, slik at han nå lar de utføre jobben sin og stoler på dem. Dermed kan han konsentrere seg fult og helt om alltid å ha full punch i storseilet sitt. Som rormann kan Morten nå også konsentrere seg mer om båtfart og mindre om ting gjøres rett uten fare for skader på seil og utstyr.  Vår evigunge og ivrige dugnadskammerat Jarle Bjørn gjorde en meget habil jobb under seilas i går, selv om det må tilskrives hans ansvar at Spinnakeren ikke var forskriftsmessig pakket og dermed kom opp som en kjempediger BH.  Vår spinnakertrimmende dugnadsentusiast er ikke snauere enn at han tar saken svært alvorlig . Han tok da fordekkeren med seg under dekk på en 1/2 times opplæring i spinnakerpakking. Meget bra.  Når vi heiser fra pose har også fordekkeren fått med seg at posen legges i en slik retning at brashjørnet på spinnakeren alltid peker fremover. Vi må trene både på kiwi-drop og «BH drop» helst før neste onsdagsregatta, som blir siste før Skagen Race.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s