Hadde pallen i lomma.

På vei hjem fra Tristein traff vi mange gode konkurrenter og kolleger vi kunne sammenligne oss med. Saltkråkan en 38 match traff vi på nesten umiddelbart etter runding og vi seilte faktisk litt i fra de på vei nordover og rundt Fuglehuk. En annen båt vi kjenner til fra før er Felicia, en X-382. Denne lå vi også og matchet oppover og vi holdt oss godt foran uten å tape terreng til denne heller. Snarere tvert i mot.

Før genoaen revnet…….

Den fikk en skade  i underliket der den treffer rekkestøtta. Etter 5 tapre forsøk på å tape dette sammen uten hell gjorde vi et forsøk på å la den stå, for å se utviklingen i revnen. Men da revnen blir 10 cm større i hvert slag hadde vi ikke noe annet valg enn å ta den ned for å spare den til resten av sesongen.

I den lette vinden gikk det jo som det måtte. Med en genoa 3 ble vi skikkelig underpower og dermed gikk også luften ut av ballongen. På 3 timers seiling taper vi altså hele 15 minutter til Felicia og Saltkråken.  Synd, for med genoa nr 1 vill vi vært i mål rett foren aller rett bak Felicia.  Og med det en solid 3 plass og pallplassering.

Vi er altså gode nok, men skipper må nok ta på seg ansvaret her for «equipment failure».

På den andre side må vi seile med det utstyret vi har og gjøre det beste ut av situasjonen.

Se resultatene her og se på utseilt tid til Felicia og Saltkråkan. Det ville vært vår tid, og vi korrigeres på 1,000 altså utseilt er korrigert.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s