Kulingen som ikke skulle komme

Vi hadde vel egentlig nesten bestemt at vi skulle gi oss hvis det ble kuling på Hollenderen. På grunn av et pill råttent storseil hadde vi ihvertfall diskutert det og jeg som skipper hadde vel i grunn allerede bestemt meg for det. Men det er rart med det. Når det er igjen 2-3 nautiske til runding og båten går som et lokomotiv, jaq da finnes ikke slike tanker i hodet lenger. Hadde vi tatt et rev, ville kanskje storseilet ha holdt rundt Hollenderbåen. Men hvem vil reve under regatta, når vi har full balanse i båten og gjør kanon høyde og fart ?

Resulatet ble ihvertfall at storseilet revnet 1,9 nautiske før hollenderbåen. Storseilet ble tatt ned, og vi fortsatte ! Men på de siste 1,9 brukte vi hele 40 minutter ! Med bare genoa 3 oppe på 30 kvadrat var det ikke veldig lett å seilet høyt, så det ble mye sløring frem og tilbake for å komme rundt.

Det var dog god underholdning å bli forbiseilt av «alle» på slørestrekket ned til storegrunnen og lensen oppover innenfor Rauøy og Sletterøyene. I mangel av diesel måtte vi seile tilbake til Son, så når vi var nede  bak øyene ved sletter på vei mot Eldøya, var det såpass rolig at vi satt spinnaker , og tok ned 3`ern. Spinnaker uten storseil var skikkelig ubehagelig, uten balanse i båten i det hele tatt. Å jibbe uten storseil var heller ingen lett oppgave. Men det gikk,  og vi kom inn 4 sist i klassen. Ikke dårlig uten storseil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s