Verdens dårligste start

Vi klarte verdens dårligste start i Bundefjorden onsdag 7 september.

Med underbemanning (3 mann short) og en skipper som ikke greier å beregne avstand til startlinjen, greide vi i går å levere tidenes dårligste start. Det tok oss ca 3 minutter å komme over startlinjen, og dermed ble vi liggende i fisen til hele feltet, uten å ha sjanse til å komme avgårde i fri vind på topp av feltet. Men slik er det, vi må være våkne og hele tiden på alert for å hevde oss i Bundefjorden. Der er det mange, (eller bare) fantastisk flinke seilere. Vi fikk en protest fra Eureka Elan 37 ved at vi ikke ga plass for målgang, som jeg mener vi ikke trenger da målgang og start ikke omfattes av plass for merke regelen. Protesten ble ikke tatt til følge og det kan dermed tyde på at vi hadde rett. Hører gjerne på andre synspunkter på dette i vårt kommentarfelt.

Vi opplevde også tidenes haggelbyge. Det kom så tett og hardt at det gjorde vondt på henda gjennom seilhanskene ! Cockpiten ble fylt av haggel og det var omtrent umulig å se noe som helst. Ikke bare var det dårlig sikt, men det haglet så hardt at det var farlig å se uten å dekke til hodet skikkelig.

Boathandlingen imidlertid gikk på skinner, og selv med underbemanning gjorde vi en haug av seilskift i de meget varierende vindforholdene. Kan vel ikke si at vi traff på veivalg eller boatspeed, men det er helt OK. Vi manglet mast, luke og taktiker og dette gir dårligere muligheter for skikkelig trim og taktikk.  I tillegg så er vi forferdeliug nervøse for storseilet, som har røket 2 ganger allerede denne sesongen. Nå er det bare tapet sammen og sydd i likene. Formen på storseilet ser ut som en stor potetsekk. Greg sitter bare å rister på hodet og peker på det som en gang var et storseil. Har blir også frustrert over dette, og nå har han snart ikke mer hår å rive av hodet.

Men Greg kan glede seg til våren………Med et splitter nytt  Fathead storseil får han nok å temme !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s