Bra start på høstjakten, nr 2 i Bundefjorden

Høstjakten har startet. Det vil si jakten etter gode plasseringer og jakten på å lære og utvikle mannskap og båt. ORC måling er foretatt og målebrev er i havn med tilhørende polardiagram og filer for innput på PC `ens aviasail som måler båtens potensiale mot reell prestasjon.  I vår aller første ORC regatta, Moss Raymarine Race med 11 andre ORC båter havnet vi på en 9 plass. Her gis det ikke ved dørene og motstanden er knallhard, men utrolig hyggelig. Her fikk vi oss en kraftig lærepenge som viser oss at vi har mye igjen før vi er i toppen. 3 viktige lærdommer har vi dog notert oss etter ORC debuten:

1. Vi må seile proaktivt, ikke reaktivt.

2.Vi må ha enn taktiker

3. Vi må seile opp til eller bedre enn polardiagrammet, også på lens.

Etter bare 2 dagers hvile testet vi dette ut i Bundefjorden, og vi fikk til 2 av 3 rettelser, noe som ga oss en hederlig 2 plass, hakk i hekk på våre kjære venner i den eminente Vroljik 37, Brodinas. I Bundefjorden konkurrerer vi altså med  mange av de aller beste på regattabanene i Norge, som f.eks nevnte Brodinas, X332 Andante, GP 42 AlCapone, First 36,7 Zikk Zakk, 42 Match Ille Moro, Elan 37 Eureka, Mumm 36 Pakalolo (som virkelig har fått fart på skuta) , X-34 Runabout og mange flere.

ORC er virkelig tingen for oss. Flere knallharde pølsebane regattaer hver dag (lør og søn). Knallhard konkurranse. Tett felt. Mange starter. Mye taktikk. Ingen rom for å gjøre feil. Full konsentrasjon.  Når vi endelig vinner her, ja da ER vi gode.

3 kommentarer om “Bra start på høstjakten, nr 2 i Bundefjorden

 1. Niclas Fure

  Hei Morten, gratulerer med en fin start på høstserien. Ser dere har gått ned 0,01 på lystallet nå? Hva har skjedd? Bra fart på lensen sist onsdag. Godt jobbet. Hilsen Team Eureka

  1. Morten

   Hei Niclas, vi har pensjonert Genoa 1 og vil seile resten av sesongen med genoa 3 som største forseil. Og takk for skrytet av oss på lens inn mot mål. Det var på lens vi tapte mest i ORC i helgen, så vi hadde bestemt oss for å teste ut et par gode tips om hvordan vi får fart i båten. Det funket !

 2. Niclas Fure

  Et par gode tips? Har du lyst å dele dette med meg? Hva har dere endret på? Hadde vært interessant å utveksle kunnskap. Ser ikke Betty på listene til helgen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s