Leder sammenlagt i bundefjorden

Nå har vi overtatt ledelsen i Bundefjordens vår-serie.  Gårsdagens regatta viser at vi har speeden inne til å kunne hamle opp i de fleste miljøer. Pølsebanene i Bundefjorden går over 2 runder, altså 2 ganger opp og ned rudt topp/bunnmerke. Med solid ledelse passerer vi toppmerket ved runding nr 2. Regattasjefen bestemmer seg imidlertid for å legge til en runde, noe som gjør at vi fighter videre for å beholde den solide ledelsen vi hadde opparbeidet. Ved 3 passering leder vi enda mer og det blåses i gang enda en runde fra regattasjefen.  Ved siste passering (nr 4) på toppmerket har vi en så solid ledelse at vi er 100 % sikre på at dette er vel i havn. Den tunge spinnakeren settes, men det løyer ganske snart. De eneste båtene med trykk er de som seiler mot vinden, altså de som ikke har rundet toppmerket ennå. Det blir diskutert om vi bør bytte spinnaker til superlett, men vi leder så klart at vi «gidder ikke».

Kjempebom. Vinden fyller opp bakfra og tar med seg båter helt opp i hekken vår før vi greier å komme oss over mållinjen.  Vi blir slått med 21 sekunder korrigert av Andante X332 og 2 sekunder av Ille Moro 42 Match.  Vel, det ble en dyrkjøpt lærepenge, men en god en. Til tross for bommerten i går har vi overtatt ledelsen i vårserien, mens evig gode Andante har rykket opp på 2 plass foran Eureka som måtte ta til takke med en 7 plass i går.

Nå blir det spennende å se om vi greier å holde unna de andre racerne. De er ekstremt gode så her kan vi ikke ta noe for gitt.  It aint over until the fat lady sings.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s